Само 20 на сто от предприятията в България разполагат със стратегии

...
Само 20 на сто от предприятията в България разполагат със стратегии
Коментари Харесай

Само 20% от предприятията у нас имат дългосрочни програми за дигитализация

Само 20 на 100 от предприятията в България разполагат със тактики и дълготрайни стратегии за цифровизация. Около 35 на 100 пък считат, че имат други неотложни цели и не възнамеряват увеличение на вложенията в цифровизация. Отделя се повече внимание на технологиите, в сравнение с хората.Търсенето на цифрови умения на пазара на труда, в забележителна степен надвишава предлагането, а процесите на цифровизация са засегнали съвсем 90% от работните места.  Това са единствено част от изводите от осъществените проучвания в рамките на  плана " Готови за цифрова промяна ", изпълняван от (БСК), в партньорство с Министерството на труда и обществената политика (МТСП) и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ).

Около 70% от изследваните лица показват, че в последните няколко години са настъпили основни промени във функционалностите и дилемите, които извършват. Всеки втори интервюиран пък твърди, че измененията са сложни и засягат, както ръководството на бизнес процесите, по този начин и организацията на труда в неговото дружество, уточ„ няват от БСК.

Внедрените цифрови технологии и новите бизнес решения обгръщат голям брой действия и процеси, свързани с ръководството на данни и информация, връзките, ръководството на запаси, оптимизацията и контрола на производството, киберсигурността, ръководството на взаимоотношенията с клиентите, маркетинга и продажбите, ръководството на личния състав и прочие Всичко това води до „ напън “ към условията за умения и доста повишение на предстоящото от работодателите равнище на цифрова подготвеност, допълват от БСК.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР